Tuesday, October 14, 2025

Verbal Reasoning Quiz with Seating Diagrams

Verbal Reasoning Quiz with Seating Diagrams

Set 31

Ten friends Amol, Darsh, Farhan, Isaac, Jason, Kabir, Laksh, Neel, Samar, and Ranbir are sitting in two parallel rows. Each row has six seats. Ten people are sitting on ten seats, and there are two vacant seats. Therefore, in the given seating arrangement, each member seated in a row faces another member of the other row. In Row-1, all are facing south, and in Row-2, all are facing north direction. In each row, at least one vacant seat is there. Each of them likes different food, namely Almond, Bread, Corn, Fish, Gumbo, Hot Dogs, Moose, Ostrich, Reuben, and Toast. All the above information is not necessarily in the same order.

Neel sits second to the left of Isaac, who sits opposite to the one who likes Reuben. The one who likes Corn sits second to the right of the one who likes Fish. Jason sits third to the right of the one who likes Toast. The one who likes Almond sits immediate right of Isaac. Laksh sits second to the right of vacant seat of Row-1. Ranbir sits opposite to the one who is an immediate neighbor of Farhan. Two persons sit between the one who likes Reuben and the one who likes Moose, who sits at extreme end. Vacant seats are not at the extreme end. The one who likes Fish is sitting at extreme end. The one who likes Corn and the one who likes Ostrich sit opposite to each other. The one who likes Toast and the one who likes Gumbo sit opposite to each other. Samar sits second to the left of Kabir and does not like either Reuben or Gumbo. The one who likes Fish and the one who likes Bread sit diagonally opposite to each other. Only one person sits between Amol and Ranbir.

Row 1 (South) Vacant Neel Bread Isaac Hot Dogs Laksh Almond Amol Toast Jason Moose Row 2 (North) Darsh Fish Ranbir Corn Samar Ostrich Kabir Reuben Farhan Gumbo Vacant

151. Who sits second to the left of the one who likes Ostrich?

Correct Answer: E. Samar

152. How many persons sit between the one who likes Gumbo and the one who sits opposite to Jason?

Correct Answer: B. Two

153. Who sits second to the right of the one who sits opposite to the one who likes Almond?

Correct Answer: D. Kabir

154. Which of the combinations of persons are seated in the same row?

Correct Answer: D. Laksh, Neel, Amol

155. Four of the following five are alike in a certain way and hence form a group. Which of the following does not belong to the group?

Correct Answer: C. Laksh and the one who likes Bread

Set 32

Eight friends A, B, C, D, E, F, G, and H sit around a circular table facing inside and like basketball, football, cricket, badminton, kho kho, table tennis, hockey, and volleyball. The one who likes football sits between C and E. H sits 2nd to the right of the friend who likes basketball. B is the neighbor of the one who likes basketball. The friend who likes table tennis sits opposite to G. E likes cricket and sits immediate right of F. A and D both don’t like either badminton or table tennis. G likes kho kho and sits 2nd to the right of the one who likes volleyball. F doesn’t like football. B likes hockey.

C Basketball D Football E Cricket F Table Tennis G Kho Kho H Badminton A Volleyball B Hockey

156. H likes which game?

Correct Answer: C. Badminton

157. Who sits between the one who likes Basketball and the one who likes Football?

Correct Answer: E. D

158. A likes which game?

Correct Answer: A. Volleyball

159. Who sits 2nd to the right of F?

Correct Answer: B. D

160. How many friend(s) sit between F and the one who likes Football when counted in anticlockwise direction from F?

Correct Answer: C. 3

Set 33

Ten candidates Aravind, Ram, Atal, Arivu, Anbu, Vernish, Fazith, Ragu, Nithya, and Aruna are seated in a row which contains twelve seats. All the people are facing the north direction, and there are two vacant seats. Each of them likes different banks to work for, such as BOB, Dena Bank, BOI, Canara Bank, LVB, Axis Bank, RBI, Corporation Bank, HDFC Bank, and IOB. All the given information is not necessarily in the same order. Anbu sits third to the left of one of the vacant seats. The only neighbor of the person who likes Corporation Bank sits second to the left of Atal. Arivu sits second to the right of one of the vacant seats. Ram does not like IOB. Vernish sits immediate left of the person who likes RBI. There is no vacant seat at the extreme ends. The person who likes BOI and Canara Bank are immediate neighbors. Aravind sits second to the left of Ram. The person who likes LVB and Axis Bank are immediate neighbors. Only one person sits between Aruna and one of the vacant seats. The person who likes Dena Bank and IOB are immediate neighbors. Fazith sits third from the left end and likes RBI. The person who likes BOB sits second to the right of one of the vacant seats. No person sits between Ram and Aruna. Nithya neither likes IOB nor BOI. There is one vacant seat between Ragu and Nithya, and no other person sits between them. No person sits between Aravind and Fazith. Five people are seated between two vacant seats. Aruna is not a neighbor of Anbu. Arivu does not like BOB. Ram is not a neighbor of the vacant seat. Vernish likes Axis Bank. One of the immediate neighbors of Ram likes Dena Bank. Only one person sits to the left of Vernish.

Row (North) Fazith RBI Vernish Axis Bank Aravind HDFC Ram Canara Aruna Dena Vacant Nithya BOB Ragu IOB Vacant Arivu LVB Anbu Corp Atal BOI

161. Who among the following likes Canara Bank?

Correct Answer: B. Nithya

162. Who sits third to the right of the person who likes Axis Bank?

Correct Answer: D. Both A and C

163. Who among the following sits exactly between the person who likes Corporation Bank and the person who likes IOB?

Correct Answer: C. The person who likes Dena Bank

164. How many people sit to the right of the person who likes BOI?

Correct Answer: C. Two

165. Find the odd one out.

Correct Answer: D. Anbu - LVB

Set 34

Eight friends Hiram, Henry, Sofia, Paul, John, Betty, Rachel, and Andrew are reading different Sci-Fi novels: Fugitive, Killer, Outlaw, Judgement, Shadowfell, Shadowhunters, Legends, Scarlet. Four out of eight novels are written by one particular author, while the rest are not written by the same author. They are sitting around a circular table, but not necessarily in the same order, and reading novels, but not necessarily in the same order. People who are reading novels by the same author face away from the table, while others don’t. John is sitting the second position to the right of Betty and is reading Legends. Sofia is sitting at the second position to the right of Rachel. Paul is reading Judgement and is sitting third position to the right of Betty. Henry is reading Fugitive and is sitting opposite to that of Hiram, who is facing away from the center. Betty is reading Shadowfell. The person reading Legends is sitting at the second position to the left of the person who is reading Shadowhunters. Rachel, who is reading Outlaw, is sitting at the third position to the right of Henry and is reading one of the novels by the same author. Both Paul and Henry are reading novels by the same author. Hiram is not reading Scarlet.

Betty Shadowfell John Legends Hiram Killer Rachel Outlaw Sofia Shadowhunters Andrew Scarlet Paul Judgement Henry Fugitive

166. What is the position of Paul with respect to Rachel?

Correct Answer: C. Third to the right

167. Who sits third to the right of Andrew?

Correct Answer: A. Sofia

168. If Betty and John interchange their positions and similarly Sofia and Rachel interchange their positions while keeping their new directions the same as original ones, what is the position of Henry with respect to Rachel?

Correct Answer: C. Second to the left

169. Find the odd one out among the following.

Correct Answer: A. Fugitive

170. Which of the following novels is read by the person who sits opposite to Andrew?

Correct Answer: D. Outlaw

Set 35

Twelve persons are sitting in two parallel rows containing six persons each, in such a way that there is an equal distance between adjacent persons. In row 1 – Joshi, Jaya, Jeet, Jamal, Juber, and Jina are seated, and all of them are facing south. In row 2 – Prem, Pinu, Pal, Punj, Poran, and Pooja are seated, and all of them are facing north. Therefore, in the given seating arrangement, each member seated in a row faces another member of the other row. Only one person sits between Jaya and Jina. Joshi sits third to the left of Juber. Neither Prem nor Poran faces Juber or Joshi. Prem does not sit at an extreme end. Jeet does not face Prem and Jeet does not sit at an extreme end of the line. Prem sits second to the right of Poran. Only one person sits between Pooja and Pal. Neither Joshi nor Juber sits at an extreme end of the line. Pooja is not an immediate neighbor of Pinu, and Prem does not face Jina. Neither Pooja nor Pal faces Juber. Pal does not sit at the extreme end.

Row 1 (South) Jaya Jeet Joshi Juber Jamal Jina Row 2 (North) Punj Poran Prem Pinu Pal Pooja

171. How many person(s) sit(s) between Juber and Joshi?

Correct Answer: C. Two

172. Four of the following five are alike in some way and hence form a group. Which of the following is the one that does not belong to the group?

Correct Answer: B. Poran

173. Who among the following faces Pinu?

Correct Answer: C. Jamal

174. Who among the following sits to the immediate left of the one who faces Punj?

Correct Answer: B. Jamal

175. Which of the following statement(s) is/are correct?

Correct Answer: E. None is correct

No comments:

Post a Comment

QUIZ ON SOCIAL SCIENCE

Alpha-Numeric Reasoning Questions Alpha-Numeric Reasoning Questions Sets 1-5...

Latest NewsWELCOME TO SMARTPEOPLESMARTLEARNING.BLOGSPOT.COM
Thank You for site Visit. Follow our blog.