📚 Principal & Vice Principal Practice Test | PROMISEDPAGE
PROMISEDPAGE EXCLUSIVE

Practice Test 2026

Principal & Vice Principal · UPSC / KVS / NVS / EMRS
UPSC KVS NVS EMRS

100% online · real‑time simulation — crafted by ex‑panel experts. Each test mirrors the official pattern, covers aptitude, pedagogy, leadership & administration. Detailed performance analytics & answer keys included.

Showing posts with label english grammar test. Show all posts
Showing posts with label english grammar test. Show all posts

Monday, March 15, 2021

ENGLISH GRAMMAR MCQ-3

 1. You speak so ..... that I can’t understand properly

a. fast

b. fastly

c. slow

d. nice

Ans: a

2. He has taken my ..... car.

a. a

b. an

c. the

d. no article

Ans: d

3. Shraddha is a singer. She sings ..... .

a. beautiful

b. beautifully

c. beauty

d. beautifulness

Ans: b

4. “What are you going to do with these old papers?”

a. I am going to recycle them.

b. I am going to reuse they.

c. I am going to burn themself.

d. I am going to throw it.

Ans: a

5. We ..... already ..... our lunch when the guests arrived.

a. had-took

b. have-taken

c. had taken

d. did-take

Ans: c

6. The Olympic Games ..... every four years.

a. are holding

b. are held

c. are helded

d. hold

Ans: b

7. ..... you go really? You only arrived an hour ago!

a. Should

b. Must

c. Can

d. How

Ans: b

8. What is your busiest day of the week?

a. In the morning

b. Every day

c. Tuesday

d. Last week

Ans: C

9. How do we spell ‘god’ ?

a. Never

b. G-O-D

c. God is always kind

d. We also believe in ‘god’

Ans: b

10. The bride was dressed ..... white ..... head ..... foot.

a. with-from-to

b. in-from-to

c. with-to-from

d. in-on-below

Ans: b

11. My friend Ganesha, ..... lives in heaven, has a mouse as a vehicle.

a. whose

b. who

c. that

d. he

Ans: b

12. You are ..... a nice person ..... everybody likes to be your friend.

a. such...as

b. such...that

c. same....as

d. so...that

Ans: b

13. The truck driver ..... responsible for the accident.

a. was holding

b. was held

c. declared

d. had

Ans: b

14. Write only three answer, ..... ?

a. don’t you

b. won’t you

c. will you

d. do you

Ans: b

15. No one can help you, ..... ?

a. can he

b. can she

c. can they

d. can’t you

Ans: c

16. “Please, give me some eatables,” said a beggar to me.

a. A beggar requested me that give him some eatables.

b. A beggar requested me to gave him some eatables.

c. A beggar requested me that gave some eatables.

d. A beggar requested me to give him some eatables.

Ans: d

17. ..... more you earn, .....more you can spend.

a. As-as

b. The-the

c. If-than

d. So-as

Ans: b

18. Let’s go to see ‘Bahubali’

a. I have seen it already.

b. I am seeing now.

c. I saw it already.

d. I would like it.

Ans: a

19. Have you ever met Tom Cruise?

No, I have never met ..... .

a. It

b. him

c. them

d. her

Ans: b

20. ..... he invited me, I would have attended his birthday party.

a. Hardly had

b. Had

c. Had better

d. If

Ans: b

21. The athletes who ..... the games are called competitors.

a. enter

b. entered

c. while entering

d. are

Ans: a

22. When you were young, ..... you climb a tree ?

a. did

b. could

c. how

d. should

Ans: b

23. They are two brothers, but ..... of them is hardworking.

a. none

b. either

c. neither

d. every

Ans: c

24. He has no girl friends.

Here ‘girl’ is used as .....

a. common noun

b. singular number

c. an adjective

d. female

Ans: c

25. Wings of Fire ..... an autobiography of APJ Abdul Kalam.

a. are

b. is

c. has

d. was

Ans: b

ENGLISH GRAMMAR MCQ-2

 1. Dhara, “I love chocolate.” Montu, “Dhara said that she ..... chocolate.”

a. loved

b. loves

c. loving

d. love

Ans: a

2. A boy said to a girl, “I went skiing.”

a. A boys asked a girl that he wanted skiing.

b. A boys told a girl that he wanted skiing.

c. A boy told a girl that he had gone skiing.

d. A boy told a girl that she had gone skiing.

Ans: c

3. Mr. Kalam was from South, ..... ?

a. has he

b. was he

c. wasn’t he

d. didn’t Kalam

Ans: c

4. The laptop isn’t on the table,..... ?

a. where it

b. is it

c. has

d. isn’t the laptop

Ans: b

5. The woodcutter cut a tree, ..... ?

a. did he

b. didn’t he

c. does he

d. doesn’t he

Ans: b

6. There is ..... petrol in a tank today than yesterday.

a. a little

b. less

c. lesser

d. much

Ans: b

7. Nothing ..... about the incident since that time.

a. has said

b. was said

c. has been said

d. told

Ans: c

8. A new book ..... by Angel Institute next year.

a. will publish

b. will being published

c. will be published

d. will has been published

Ans: c

9. I think I know ..... she left the job.

a. where

b. if

c. why

d. until

Ans: c

10. ..... I had known address, I would have come to meet you.

a. Whether

b. However

c. When

d. If

Ans: d

11. Get into the car ..... you see me.

a. while

b. as soon as

c. unless

d. so

Ans: b

12. We plan to arrange a test ..... next Monday.

a. during

b. on

c. at

d. for

Ans: b

13. What kind of books do you read?

a. Yes, I regularly read.

b. I read motivational books.

c. Many kinds of books are here to read.

d. Two hours daily.

Ans: b

14. I .... understand why you won’t let me.

a. couldn’t

b. must

c. can’t

d. shouldn’t

Ans: c

15. Dimpal doesn’t like ice-cream, but her kids ..... .

a. do

b. don’t

c. does

d. doesn’t

Ans: a

16. This class belongs to me, it’s ..... .

a. mine

b. my

c. your

d. am

Ans: a

17. He ate his dinner very ..... .

a. quickly

b. quick

c. useful

d. much

Ans: a

18. Most of basketball players are 6 ..... tall or more.

a. foots

b. feets

c. feet

d. foot

Ans: c

19. Please speak ..... little louder

a. a

b. an

c. the

d. no article

Ans: a

20. May I get your ..... cell number please?

a. a

b. an

c. the

d. no article

Ans: d

21. There were many ..... in this farm yesterday.

a. ships

b. sheeps

c. sheep

d. sheaps

Ans: c

22. She decided to live by ..... alone in a city.

a. her

b. herself

c. now

d. a week

Ans: b

23. If you happen to see my parents there, give ..... my best regards.

a. then

b. them

c. hers

d. theirs

Ans: b

24. He should be ashamed of ..... .

a. he

b. himself

c. his

d. him

Ans: b

25. The king remembers ...... the Queen in a fair.

a. meet

b. to meet

c. meeting

d. to meeting

Ans: c

Thursday, November 12, 2020

ELEMENTARY TEST - 16 (ENGLISH GRAMMAR)

ELEMENTARY TEST - 16

ELEMENTARY TEST - 16

All questions are compulssory.
Each question carries 2 marks.
Topics are covered as:
- Present Simple: Positive, Negative, Question
- Verbs - Jobs
- Personal pronouns and possessive adjectives

 

Monday, November 9, 2020

ELEMENTARY TEST - 11

ELEMENTARY TEST - 11

All questions are compulssory.
Each question carries 2 marks.
Topics are covered as:
- Present Simple: Positive, Negative, Question
- Verbs - Jobs
- Personal pronouns and possessive adjectives

 
Support Us · PROMISEDPAGE
PROMISEDPAGE test series · UPSC · KVS · NVS · EMRS
Support us

Help Keep This Site Alive

Your support helps maintain server cost and future development.
Choose your contribution
100
250
500
700
Click amount to select Secure UPI
9876543210@upi
Pay via GPay / PhonePe / Paytm
Your support keeps the test series updated & server running.

QUIZ ON SOCIAL SCIENCE

Mahatma Basweshwar Quiz

Loading…

Latest NewsWELCOME TO SMARTPEOPLESMARTLEARNING.BLOGSPOT.COM
Thank You for site Visit. Follow our blog.