Showing posts with label #eating Arrangement Questions. Show all posts
Showing posts with label #eating Arrangement Questions. Show all posts

Wednesday, October 15, 2025

Seating Arrangement Questions - Sets 16-20

100 Seating Arrangement Questions for Bank Exams

(Level: Easy to Moderate) - Sets 16-20

Set – 16

Some persons are sitting around a circular table facing towards the centre and at an equal distance from each other. Each of these persons has a different income greater than 11 Lakhs but less than 20 Lakhs. Only one seat was vacant.

Circular Table with Income Details

Anuj
15L
Jaya
12L
Reet
16L
Pari
18L
Dev
17L
Mala
14L
Faiz
19L
Vacant
Anuj - 15L
Jaya - 12L
Reet - 16L
Pari - 18L
Dev - 17L
Mala - 14L
Faiz - 19L
Vacant

76. How many persons are sitting around the circular table?

A. Six
B. Seven
C. Eight
D. Nine
E. Ten

Answer: C. Eight

Explanation: There are 7 persons and 1 vacant seat, making a total of 8 seats around the table.

77. Who among the following is sitting opposite to Mala?

A. No one
B. Faiz
C. Pari
D. Reet
E. Can't be determined

Answer: D. Reet

Explanation: Mala is sitting opposite to Reet in the circular arrangement.

78. What is the income of Pari?

A. 12 Lakhs
B. 18 Lakhs
C. 14 Lakhs
D. Either A or B
E. Either A or C

Answer: B. 18 Lakhs

Explanation: Pari has an income of 18 Lakhs as per the arrangement.

79. What is the position of Vacant seat with respect to Dev?

A. Third to the right
B. Immediate left
C. Fourth the right
D. Second to the left
E. Can't be determined

Answer: D. Second to the left

Explanation: The vacant seat is second to the left of Dev.

80. Four of the following five are alike in some way and hence form a group. Which of the following is the one that does not belong to the group?

A. Faiz
B. Anuj
C. Jaya
D. Mala
E. Dev

Answer: C. Jaya

Explanation: All others have odd-numbered incomes, while Jaya has an even-numbered income (12L).

Set – 17

Eight persons Viraj, Sumeet, Rahul, Anup, Hiten, Deepak, Deepika and Kunal are sitting in a circle facing the centre. All of them like different hindi entertainment channels – Star plus, Sony, Colors, Zee TV, Star Bharat, &tv, SAB and DD National.

Circular Arrangement with TV Channels

Viraj
Colors
Sumeet
&tv
Rahul
Star Plus
Anup
DD National
Hiten
Sony
Deepak
Zee TV
Deepika
Star Bharat
Kunal
SAB
Viraj - Colors
Sumeet - &tv
Rahul - Star Plus
Anup - DD National
Hiten - Sony
Deepak - Zee TV
Deepika - Star Bharat
Kunal - SAB

81. Who among the following sits third to the right of Deepika?

A. Hiten
B. Kunal
C. Viraj
D. Anup
E. None of these

Answer: D. Anup

Explanation: Anup sits third to the right of Deepika.

82. Who among the following sits opposite to the one who likes Zee TV?

A. Star Plus
B. SAB
C. Star Bharat
D. DD National
E. None of these

Answer: C. Star Bharat

Explanation: Deepak likes Zee TV and Deepika (who likes Star Bharat) sits opposite to him.

83. What is the position of the one who likes Star plus with respect to Hiten?

A. Third to the right
B. Sixth to the left
C. Immediate right
D. Third to the left
E. None of these

Answer: B. Sixth to the left

Explanation: Rahul (Star Plus) is sixth to the left of Hiten.

84. If Viraj is related to Star Bharat in a certain way, Hiten is related to &tv in the same way then who among the following is related to Sony?

A. Rahul
B. Deepak
C. Sumeet
D. Deepika
E. Anup

Answer: E. Anup

Explanation: The relationship is "person sitting second to the right". Viraj is second to the right of Star Bharat (Deepika), Hiten is second to the right of &tv (Sumeet), so Anup is second to the right of Sony (Hiten).

85. Which of the following combinations is false?

A. Hiten - DD National
B. Anup - Star plus
C. Kunal - SAB
D. Sumeet - &tv
E. Viraj – Colors

Answer: A. Hiten - DD National

Explanation: Hiten likes Sony, not DD National. Anup likes DD National.

Set – 18

Six persons – Bala, Siya, Raja, Vani, Pant and Minu were sitting in a straight facing towards north, and each person had a different age and the order of the ages of these persons is shown below:

Vani (109) > Siya (95) > Minu (91) > Pant (118) > Bala (100) > Raja (86)

The numbers shown in the bracket shows the marks obtained by these persons in the IQ test.

Straight Row with Age and Marks

Vani
109 marks
Ranchi
Pant
118 marks
Pune
Siya
95 marks
Jhansi
Minu
91 marks
Agra
Bala
100 marks
Noida
Raja
86 marks
Patna
Vani - 109 marks - Ranchi
Pant - 118 marks - Pune
Siya - 95 marks - Jhansi
Minu - 91 marks - Agra
Bala - 100 marks - Noida
Raja - 86 marks - Patna

86. The one who scored third highest marks was born in which city?

A. Pune
B. Agra
C. Noida
D. Patna
E. Jhansi

Answer: C. Noida

Explanation: Bala scored the third highest marks (100) and was born in Noida.

87. How many person(s) scored more marks than the one who was born in Patna?

A. One
B. Two
C. Three
D. Four
E. Five

Answer: E. Five

Explanation: Raja was born in Patna and scored the lowest marks (86). All other five persons scored more marks than him.

88. Which of the following persons was sitting at an extreme end?

A. Raja
B. Bala
C. Vani
D. Minu
E. Siya

Answer: C. Vani

Explanation: Vani was sitting at the left extreme end.

89. What was the difference of the marks scored by the persons who were born in Noida and Patna?

A. 5
B. 9
C. 11
D. 14
E. 22

Answer: D. 14

Explanation: Bala (Noida) scored 100 marks and Raja (Patna) scored 86 marks. The difference is 100 - 86 = 14.

90. How many person(s) were there between Bala and the one who was born in Agra?

A. None
B. One
C. Two
D. Three
E. Four

Answer: A. None

Explanation: Minu was born in Agra and sits immediately to the left of Bala, so there are no persons between them.

Set – 19

Nine cars – Nano, Creta, Verna, Polo, Brezza, Duster, WagonR, Captur and Amaze, were parked in a circular parking lot which has space to park at least 10 cars. All the cars were parked facing towards the centre.

Circular Parking Lot

Nano
Creta
Verna
Polo
Brezza
Duster
WagonR
Captur
Amaze
Vacant
Nano
Creta
Verna
Polo
Brezza
Duster
WagonR
Captur
Amaze
Vacant

91. What is the position of Creta with respect to Polo?

A. Fourth to the right
B. Second to the right
C. Third to the left
D. Fourth to the left
E. None of these

Answer: A. Fourth to the right

Explanation: Creta is fourth to the right of Polo.

92. How many vacant spots were there between WagonR and Duster, when counted from the left of WagonR?

A. 2
B. 3
C. 5
D. 7
E. None of these

Answer: C. 5

Explanation: There are 5 vacant spots between WagonR and Duster when counted from the left of WagonR.

93. What is the position of Captur with respect to Nano?

A. Sixth to the left
B. Seventh to the right
C. Eighth to the left
D. Fifth to the left
E. None of these

Answer: B. Seventh to the right

Explanation: Captur is seventh to the right of Nano.

94. How many car(s) were parked between Creta and Verna, when counted from the right of Verna?

A. One
B. Two
C. Three
D. Four
E. Five

Answer: D. Four

Explanation: There are 4 cars between Creta and Verna when counted from the right of Verna.

95. How many cars can be parked in the parking lot?

A. 12
B. 14
C. 15
D. 17
E. 18

Answer: C. 15

Explanation: The parking lot has space for 15 cars in total.

Set – 20

In a linear row of 8 persons from A to H, four people face towards north and four towards south. Further information is given below.

Linear Row with Directions

A
North
B
South
C
North
D
South
E
South
F
North
G
North
H
South
A - North
B - South
C - North
D - South
E - South
F - North
G - North
H - South

96. Which of the following will fill the blank (ii)?

A. C
B. A
C. F
D. D
E. None of these

Answer: C. F

Explanation: F is second to the left of G and faces north.

97. Which of the following will fill the blank (iv)?

A. A
B. B
C. E
D. D
E. None of these

Answer: D. D

Explanation: H is on the immediate right of D.

98. Which of the following will fill the blank (i)?

A. South
B. The direction opposite to the direction faced by H.
C. North
D. Both options B and C
E. Can't be determined

Answer: D. Both options B and C

Explanation: C faces north, and H faces south (opposite direction), so both options B and C are correct.

99. Which of the following will fill the blank (iii)?

A. The direction same as faced by C
B. The direction same as faced by D
C. The direction opposite to the direction faced by B
D. North
E. None of these

Answer: A. The direction same as faced by C

Explanation: B faces south, while C faces north, so B faces the direction opposite to C.

100. Which of the following will fill the blank (v)?

A. South
B. North
C. The direction same as faced by C
D. The direction opposite to the direction faced by B
E. None of these

Answer: A. South

Explanation: The immediate neighbors of A (B and C) face south and north respectively, but the question asks for the direction faced by both neighbors, which would be south (as they face opposite directions, but the pattern suggests they face south).

QUIZ ON SOCIAL SCIENCE

Alpha-Numeric Reasoning Questions Alpha-Numeric Reasoning Questions Sets 1-5...

Latest NewsWELCOME TO SMARTPEOPLESMARTLEARNING.BLOGSPOT.COM
Thank You for site Visit. Follow our blog.